Kom op tegen Kanker lanceert, in samenwerking met Natuurpunt, een Kom op tegen Kanker-wandelpad in Landschap De Liereman. Het wandelpad is 4 kilometer lang en neemt je mee door het stiltegebied.

Op het pad staat een paal met een gedicht van Yousra Benfquih op gebrand.

Wandelen is gezond voor lichaam en geest en verlaagt het risico op bepaalde ziekten, waaronder ook kanker. Maar ook wie al ziek is, heeft baat bij beweging. Het verbetert het dagelijkse functioneren en welzijn, helpt om een behandeling (bijvoorbeeld chemotherapie) vol te houden, bevordert het herstelproces en vermindert de kans op herval.

Daarom lanceert Kom op tegen Kanker, in samenwerking met Natuurpunt, een Kom op tegen Kanker-wandelpad in Landschap De Liereman. In 2019 opende het wandelpad hier al. Nu komen er nog vier wandelpaden bij in vier andere natuurgebieden, verspreid over Vlaanderen.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: 'Wandelen is gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wanneer je wandelt in de natuur kan je helemaal tot rust komen en even alles loslaten. Dat doet iedereen deugd.

Met ons Kom op tegen Kanker-wandelpad willen we de bezoekers van Landschap De Liereman de mogelijkheid geven om te genieten van de natuur en even stil te staan bij het gedicht dat Yousra Benfquih speciaal voor dit wandelpad schreef.'

Een wandelpad om even bij stil te staan

Het wandelpad in Landschap De Liereman is 4 km lang. In het natuurgebied staat een paal met daarop een gedicht van Yousra Benfquih, dat ze speciaal voor dit wandelpad schreef. Yousra heeft een liefde voor recht (ze is doctor in de mensenrechten) en een nog grotere liefde voor woord.

Walter Rycquart, algemeen directeur Natuurpunt: "Er is nog nooit zoveel gewandeld in onze natuurgebieden als het afgelopen jaar. Mensen voelen zich meer dan ooit verbonden met de natuur in hun buurt.

Niks is zo belangrijk als gezondheid en als we daar een portie natuur en cultuur aan kunnen toevoegen, dan doen we dat met plezier."

Praktische informatie :
De andere Kom op tegen Kanker-wandelpaden bevinden zich in Het Vinne (Zoutleeuw), Vallei van de Zwarte Beek (Beringen), Stadswallen (Damme) en Natuurgebied Middenloop (Zwalm). Praktische informatie over elk wandelpad is te vinden op komoptegenkanker.be/de-wandelpaden.